(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πυροβολισμός 16χρονου – Αλέξης Κούγιας: «Ο εντολέας μου εάν μπορούσε θα ήθελε να είναι στη θέση του θύματος»

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για τον εντολέα του που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά


Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» πως πήρε την απόφαση να υπερασπιστεί τον αστυνομικό «αφού είδε την προσωπικότητα του εντολέα του».

«Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί, να πηγαίνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην γυρνάς σπίτι σου και να είσαι κλεισμένος στα μπουντρούμια με κακοποιούς και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές ακόμα και η προσωρινή κράτηση, οι άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο, είναι άνθρωποι πολύ επικίνδυνοι» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Όσον αφορά τη σκηνή του πυροβολισμού του 16χρονου, είπε πως βάσει των ισχυρισμών του εντολέα του, ο ανήλικος προσπάθησε δύο φορές να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητο και να τους ρίξει ενώ βρίσκονταν πάνω στη μηχανή.

«Με ανακούφιση ενημερώθηκα πως η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε σε άλλο σημείο, πράγμα που σημαίνει πως είναι αληθής ο ισχυρισμός του πως πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου και κατά τη διάρκεια του ελιγμού συνέβη, αυτό που συνέβη» είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Εάν μπορούσε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του θύματος, είναι συντετριμμένος. Χρειάστηκε να τον επαναφέρουν δύο φορές».

«Όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να ζήσει αυτό το παιδί και πρώτος απ’ όλους αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι εγκληματίας» κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και ασέλγησε σε 13χρονη