Πυροβολισμός στου Ζωγράφου: Συνελήφθη δόκιμη αστυνομικός

Συνολικά οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί είναι 13

Δεκατρείς άνθρωποι έχουν συλληφθεί για το περιστατικό που έγινε στη φοιτητική εστία στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Όπως αναφέρει το enikos.gr μια εξ’ αυτών είναι και δόκιμη αστυνομικός.

propoli

Μεταξύ αυτών είναι και η μητέρα και ο αδελφός του 30χρονου Αλβανού που δέχτηκε τα πυρά από την 35χρονη ανθυπαστυνόμο, όταν της επιτέθηκε.

Το ποινικό μητρώο του 30χρονου δεν είναι λευκό αφού στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και όχι μόνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης.

Η αστυνομική επιχείρηση άρχισε στις 06:00 το πρωί. Συμμετείχαν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέροντα τα εξής:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Δείτε επίσης: Ζωγράφου: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στην Πολυτεχνειούπολη

Loading