Αναλύουμε τις πρόσφατες ανατιμήσεις στο σουβλάκι και την επίδρασή τους στην αγορά και στους καταναλωτές. Η αύξηση των τιμών στο σουβλάκι φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου, με τις ανατιμήσεις να το καθιστούν είδος πολυτελείας. Η τιμή του εθνικού πιάτου αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,00 ευρώ σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι επαγγελματίες της εστίασης επισημαίνουν ότι οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες τους αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους.
Οι ψητοπώλες αναφέρουν ότι δεν μπορούν πλέον να απορροφούν τις αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, των λαχανικών και των σιτηρών. Ο αντιπρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής σημειώνει ότι η εποχή του φθηνού σουβλακιού έχει παρέλθει. Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι θα αγοράζουν σουβλάκι πιο σπάνια, καθώς οι τιμές τείνουν να εκτοξευτούν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες συγκρίσεις, οι τιμές κυμαίνονται από 3,40€ έως 4,20€, με μεγαλύτερη οικογένεια να βάζει στη ζυγαριά πιο προσεκτικά την επιλογή του σουβλακιού. Ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου δήλωσε πως για οικογένεια 4 ατόμων απαιτούνται τουλάχιστον 35€ – 40€ για να απολαύσουν σουβλάκια. Όπως φαίνεται, η φράση «θα παραγγείλουμε σουβλάκια;» θα γίνεται όλο και πιο σπάνια.