Ρεπορτάζ politic: Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου (pic & vids)

“Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά” ανέφεραν κατά τη διάρκεια της πορείας

Πορεία διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον υγειονομικό τομέα πραγματοποιήθηκε χθες στο Κιλκίς από τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής.

Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της πορείας βρέθηκαν κάτω από τα πολιτικά γραφεία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά και του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Φραγγίδη οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, και ζητούσαν επίμονα από τους δύο βουλευτές να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους. Έστειλαν επίσης μια ηχηρή προειδοποίηση προς τους δύο βουλευτές, πως δεν προτίθενται να τους στηρίξουν στις επόμενες εκλογές.

Το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι πολίτες του Κιλκίς είναι ότι “αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά” και ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τα ανήλικα παιδιά τους.

Μετά τη λήξη της πορείας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός ο οποίος βρέθηκε εκεί, μίλησε αποκλειστικά στο politic.gr και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ασφάλεια που προσφέρουν τα εμβόλια.

Αρχικά, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη χθεσινή πορεία τόσο προς όλους τους πολίτες όσο και προς την κυβέρνηση λέγοντας:

«Ήταν τιμή για μένα να παρευρεθώ σε μια πορεία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς. Τιμή και υποχρέωσή μου να βρεθώ σήμερα εδώ για να στηρίξω αυτόν τον αγώνα. Να στηρίξω τον κατάπτυστο νόμο που ψήφισαν στη Βουλή τα δύο κόμματα η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ που αφορά την υποχρεωτικότητα. Δε μιλάω για τους υγειονομικούς. Να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του ανθρώπου, η αξιοπρέπειά του. Να καταπατηθεί η δημοκρατία και η ελευθερία που αισθάνεται ένας άνθρωπος για το σώμα του μόνο και μόνο για να περάσουν κάποια μηνύματα αυτοί στην κοινωνία γιατί δε νομίζω να έχει σχέση με τον εμβολιασμό. Είναι το μήνυμα ότι σας έχω και όποτε θέλω σας καταστρέφω και σας καταπατώ.

Αυτό πρέπει να το στηρίζουμε όλοι μας. Πρέπει να βγαίνουμε όλοι στους δρόμους. Να μην επιτρέψουμε κανείς μα κανείς να μας κάνει να επιστρέψουμε στο 1967 γιατί το ’67 τελείωσε το ’74. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι. Θα υπάρχουν ’74 και θα υπάρχουν πάντα. Στη ζωή μας θα ξυπνάμε και θα κοιμόμαστε με αυτήν την ημερομηνία της επανάστασης».

Για το τι έχει να προτείνει ο ίδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας αφού θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά:

«Εγώ απλά μεταφέρω αυτά που κατά καιρούς ακούγονται στα κανάλια, στις εφημερίδες και στα επιστημονικά περιοδικά ότι μέρα με τη μέρα η αξιοπιστία των εμβολίων, το 100% των εμβολίων που μας παρουσιάζανε ότι είναι τείχος προστασίας, υποχωρεί τόσο πολύ που έχει πέσει κάτω απ’ το 50% και μάλιστα στο Ισραήλ απ’ ό,τι ακούστηκε έχει πέσει κάτω κι απ’ το 30%. Είναι η χώρα που πρωτοστάτησε και η χώρα που αυτήν τη στιγμή πραγματικά παραδέχεται ότι δεν υπάρχει τείχος προστασίας από τον εμβολιασμό . Άρα τι κάνουμε; Είναι αυτό που ανέφερα πριν. Όλα αυτά είναι ένα ωραίο καμουφλάζ για να πατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για το αν θεωρεί καλύτερο να έχουμε ένα μικρό ποσοστό προστασίας από τον κορονοϊό απ’ το να μην έχουμε καθόλου:

«Κοιτάξτε, εμείς στα νοσοκομεία οι υγειονομικοί έχουμε μάθει 100% την προστασία γιατί εκπαιδευτήκαμε κι έχουμε γίνει επαγγελματίες πάνω σ’ αυτό. Ξέρουμε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας και να προστατεύουμε τον άρρωστο. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, χωρίς να ξέρουμε τι είδους πανδημία είναι αυτή, ξέραμε ότι υπάρχει ένα μολυσματικό πράγμα που μπαίνει στο νοσοκομείο και το αντιμετωπίσαμε χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς προστατευτικά μέσα. Τότε χωρίς να ξέρουμε τίποτα, μπορέσαμε και προστατεύσαμε και τους εαυτούς μας, και τους άλλους αρρώστους που ήταν μέσα στο νοσοκομείο.

Σήμερα που γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε πολύ περισσότερο από εκείνη τη φορά, γιατί είμαστε τόσο επικίνδυνοι εμείς που δε θα κάνουμε το εμβόλιο και δεν είναι επικίνδυνοι αυτοί που θα μας αντικαταστήσουν οι οποίοι θα είναι τελείως άπειροι, δε θα έχουν πιάσει ούτε σύριγγα στα χέρια τους, και θα έρθουν να νοσηλεύσουν έναν ασθενή, χωρίς να ξέρουν αν είναι ασθενής»;

“Θα εμβολιαστούμε πρώτοι όταν αποδειχθεί η εγκυρότητα και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πρώτοι θα είμαστε εμείς που θα μπούμε στον εμβολιασμό όταν πραγματικά αποδειχθεί η εγκυρότητα και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Είμαστε πάντα υπέρ των εμβολίων. Τα εμβόλια έσωσαν την ανθρωπότητα. Τα πειραματικά εμβόλια δεν έσωσαν την ανθρωπότητα. Έσωσαν μονάχα τις τσέπες».

Για το αν συμφωνεί με το ότι το lockdown είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της έξαρσης των κρουσμάτων:

«Θα μπορούσε να γίνει με πιο έξυπνο τρόπο. Κάποια lockdown κατά τόπους, σε περιορισμένες κοινωνίες, σε Μέσα Μεταοφράς, στα σούπερ μάρκετ. Εκεί είναι οι κατά κόρον χώροι που μεταφέρονται και μεταδίδονται οι ιοί. Αυτά τα lockdown που καταστρέφουν τις οικονομίες, που κλείνουν μαγαζιά, που φέρνουν σε απόγνωση οικογένειες, δεν είναι lockdown υγειονομικά. Είναι lockdown οικονομικά. Καταστρέφονται οικογένειες, καταστρέφεται η κοινωνία και δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο της χώρας μας».

Έπειτα απέστειλε ένα μήνυμα στους πολιτικούς του Κιλκίς που δεν ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο:

«Κοιτάξτε δε μας εκπλήσσουν οι πολιτικοί που ακολουθούν τις γραμμές των ηγετών τους, και όχι αυτών που τους ψήφισαν. Δε μας εκπλήσσει αυτό, ούτε και τους προβληματίζει ιδιαίτερα νομίζω το αν θα τους ψηφίσουν ή όχι. Ήδη έχουν βρει τους δρόμους τους. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Δεν είναι και τόσο πρόβατα όσο τους παρουσιάζουν κάποιοι. Θα το πάρουν το μάθημά τους αλλά δεν τελειώνουν ποτέ εκεί. Πίσω τους έρχονται άλλοι που τρίβουν τα χέρια τους για να πάρουν τη θέση τους. Είναι αναλώσιμοι όλοι, και εμείς το ίδιο».

Για την πορεία που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη:

«Ελπίζουμε στη Θεσσαλονίκη να υπάρχει ένα βροντερό παρών από όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και περισσότερο όχι για εμάς. Περισσότερο για να μάθει ο κόσμος το τι κρύβεται πίσω από αυτό το παραμύθι του εμβολιασμού. Να βγει έξω. Επειδή δε μπορούμε να μιλήσουμε στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης τα μεγάλα και τα πανελλήνιας εμβέλειας, πρέπει να μιλήσουμε εμείς στον κόσμο. Να μας ακούσει η κοινωνία. Στους δρόμους, στα μαγαζιά και στα δικά σας μικρά κανάλια». Για το τι κρύβεται πίσω από τον εμβολιασμό: «Το είπα στην αρχή, είναι πολλά τα λεφτά».

Δείτε επίσης: Φον ντερ Λάιεν: Έκκληση προς όλες τις χώρες να υποδεχθούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr