Ρεπορτάζ POLITIC: Υπάρχει διαθέσιμο κατάλυμα στη Χαλκιδική για τον Δεκαπενταύγουστο;

Κάτι λιγότερο από ενάμισης μήνας απομένει για τον Δεκαπενταύγουστο, ο οποίος παραδοσιακά είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο τουρισμός ανεβαίνει στα ύψη.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης

propoli

Εκείνη την περίοδο, δεν υπάρχει τουριστικό κατάλυμα ούτε για… δείγμα ενώ έτσι αναμένεται να εξελιχθεί η κατάσταση και φέτος.

Επικοινωνήσαμε με 12 καταλύματα στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα σε Πευκοχώρι, Σιθωνία, Καλλιθέα και Σάρτη ρωτώντας αν υπάρχει ελεύθερο δωμάτιο για το διάστημα 12 – 15 Αυγούστου, για μια τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά.

Από τα 12 καταλύματα, διαθέσιμα δωμάτια για εκείνη την περίοδο υπάρχουν μόλις στα δύο, για τις ημέρες 12 – 15 και 11 – 14 Αυγούστου με τις τιμές να κυμαίνονται από 95 – 150 ευρώ τη μέρα. Πρόκειται δηλαδή για μια πληρότητα η οποία ξεπερνάει το 80%.

Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιου στην politic, η σύγκριση φέτος στον τουρισμό πρέπει να γίνει με το 2019 και όχι με το 2022, λόγω του ότι έχει ξεπεραστεί πλέον το εμπόδιο του κορονοϊού, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αγγλική αγορά.

Δείτε επίσης: Κοινωνικός Τουρισμός: Πληροφορίες για τη διαμονή και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Loading