(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ρέθυμνο: Κλειστά τα σχολεία αύριο στους Δήμους Αμαρίου και Ανωγείων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Ανωγείων.

   Παρότι σε ορεινούς και ημιορεινούς δήμους στο νομό Ρεθύμνου είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω του χιονιού, δε υπάρχει πρόβλημα στην μετακίνηση των κατοίκων, καθώς η Πολιτική Προστασία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν διατηρήσει το οδικό δίκτυο ανοικτό. Η χιονόπτωση σε Ανώγεια και ορεινό Μυλοπόταμο συνεχίζεται ανά διαστήματα, με το ύψος του χιονιού αυτή την ώρα να είναι εντός των ορεινών οικισμών στα 50 εκατοστά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία από αύριο Πέμπτη θα είναι ανοδική, όμως λόγω του ψύχους παραμένουν σημεία στο οδικό δίκτυο με παγετό και ως εκ τούτου οι αρμόδιοι ζητούν από τους οδηγούς και τους πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε επίσης: Συρία: Σχεδόν 300.000 οι εκτοπισμένοι λόγω του φονικού εγκέλαδου

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com