Ρόδος: 23χρονος κατηγορείται για βιασμό 8χρονου

Κατηγορούμενος για τον βιασμό ενός οκτάχρονου αγοριού είναι ένας 23χρονος από το Πακιστάν ο οποίος θα δικαστεί τον επόμενο μήνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο αλλοδαπός έχει ήδη παραδεχτεί την πράξη του και μάλιστα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, στο οποίο εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεσή του, τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» ο 23χρονος κατηγορούνταν για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 χρόνια, πράξεις για τις οποίες στις 12 Ιανουαρίου 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, «υιοθετώντας» την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.

Η τιμωρία που του επιβλήθηκε είναι ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε πράξη (οι δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για την κάθε κατηγορία), δηλαδή κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 23χρονος άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη το καλοκαίρι του 2019 όταν έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία της Κω. Μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω έγινε παραπομπή σε δίκη, ενώ σύμφωνα με το βούλευμα ο 23χρονος κατηγορείται ότι στις 19 Ιουλίου 2019 αφού οδήγησε τον ανήλικο σε άγνωστη τοποθεσία μέσα σε χωράφι, κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απειλώντας τον για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα, χρησιμοποιώντας τη σωματική του δύναμη τον έριξε στο έδαφος μπρούμυτα. Εκεί τον ακινητοποίησε σφίγγοντάς του τα χέρια και κλείνοντάς του το στόμα, τον βίασε.

Ο 23χρονος αποδέχτηκε και παραδέχτηκε όλα όσα κατηγορείται ότι έπραξε, ενώ ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε πως δεν θα το ξανακάνει.

Δείτε επίσης: Βιασμός 16χρονου στη Δράμα: «Ο 36χρονος ζήτησε από τον γιο μου να κατεβάσει το παντελόνι»