Ρόδος: Πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς βοήθεια για πολλές ημέρες – «Η Αστυνομία δεν τους φέρνει φαγητό»

Ζητείται η βοήθεια γιατρού λόγω των πολλών παιδιών με εγκαύματα και καταγμάτων.

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και μωρά, στη Ρόδο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση – καταγγελία κατοίκου του νησιού.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για συνολικά 65 άτομα, οι οποίοι κοιμούνται σε κούτες και επάνω στο χώμα, δίχως καμία βοήθεια από τις Αρχές, παρά μόνο αυτήν από εθελοντές.

«Η Αστυνομία δεν δίνει το οκ στον Ερυθρό Σταυρό να έρθει να βοηθήσει»

Πολλά παιδιά είναι τραυματισμένα.

«Η αστυνομία τους λέει πως θα φύγουν και έτσι δεν τους φέρνει φαγητό, δεν τους φέρνει γιατρό, δεν δίνει το οκ στον Ερυθρό Σταυρό να έρθει να βοηθήσει» σημειώνεται στην ανάρτηση.

Ανάμεσα στα άτομα βρίσκονται και μωρά τα οποία είναι νηστικά για ημέρες, ενώ αρκετά από αυτά φέρουν «εγκαύματα, σπασίματα και βαθιά χτυπήματα όπως και ενήλικες».

Η κάτοικος του νησιού κάνει έκκληση για βοήθεια κάποιου γιατρού μέσω δεύτερης ανάρτησης.

Υπό διάλυση τα αστυνομικά τμήματα του νησιού
Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής» υπό διάλυση είναι τα αστυνομικά τμήματα του νησιού, με το προσωπικό να μην είναι αρκετό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Όπως καταγγέλλει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης, μέχρι τώρα όλοι οι συνάδελφοι του «έβαλαν πλάτη» για να βγει η σεζόν και να αντιμετωπιστούν οι αντίξοες συνθήκες του καλοκαιριού, όμως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο ίδιος έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για αστυνομικά τμήματα όπου δεν υπάρχει προσωπικό για τα περιπολικά, ενώ μίλησε και για το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, όπου πλέον δεν υπάρχει αξιωματικός υπηρεσίας.

Παράλληλα όπως ανέφερε, αστυνομικοί στη Ρόδο, χωρίς άδειες και ρεπό όλο το προηγούμενο διάστημα, εργάζονται 16-18 ώρες για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών τους, αλλά και για να γίνουν άμεσα οι μεταγωγές των εκατοντάδων μεταναστών που καθημερινά φτάνουν στο νησί.

Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται να γίνει η καταγραφή τους και εν συνεχεία η μεταγωγή τους σε κάποιο ΚΥΤ σε Λέρο ή Κω. Ωστόσο για την διεκπεραίωση τους απαιτείται προσωπικό, το οποίο τους μεταφέρει και επιστρέφει στη Ρόδο αυθημερόν.

Δείτε επίσης: Γ. Παπαδάκης: Οι αιχμές του για Πρωινό και Λιάγκα

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com