Ρόδος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες – Προσπάθεια των τουρκικών αρχών να συμμετάσχουν στην επιχείρηση

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών στο ναυάγιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας νότια της Ρόδου. Πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση που έχει στηθεί από τις λιμενικές αρχές και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και θα είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε εκτεταμένη προσπάθεια από τις τουρκικές αρχές, λιμενικές και στρατιωτικές, να μπουν στην έρευνα και παρέμειναν για αρκετή ώρα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν τα στελέχη του ελληνικού Λιμενικού να επικοινωνήσουν με το τουρκικό, δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση νότια της Ρόδου ξεκίνησε τα ξημερώματα για τη διάσωση περίπου 80 ατόμων που επέβαιναν σε λέμβο σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 29 άτομα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Ανέφερε ότι οι περισσότεροι εκ των διασωθέντων είναι Αφγανοί, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν Ιρακινοί και Ιρανοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν φορούσε κανένας του σωσίβιο.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στις ελληνικές αρχές, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αττάλεια της Τουρκιάς και είχαν προορισμό την Ιταλία.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: 83χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία της Σωζόπολης