Ρόδος: Το Λιμενικό καταδίωξε σκάφος με μετανάστες – Η ανακοίνωση για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς (vid)

Για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωη του Λιμενικού, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Από στεριάς εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή της παραλίας Αφάντου, εννέα μετανάστες – όλοι καλά στην υγεία τους – οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ως άνω ταχύπλοο σκάφος.

Δείτε επίσης: Τσίπρας για κλιματικό νόμο: «Φτιάχτηκε για να προστατέψει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, όχι το περιβάλλον» (vid)

Loading