Ρωσίδα κατάσκοπος: Η «Μαρία Τσάλλα» έγινε Ελληνίδα με πιστοποιητικό νεκρού μωρού

Την ταυτότητα ενός νεκρού μωρού χρησιμοποιούσε η «Μαρία Τσάλλα», με την ΕΥΠ να προχωρά σε αποκαλύψεις για τη Ρωσίδα κατάσκοπο.

Η ίδια είχε μάθει να κρύβει πολύ καλά τα ίχνη της, αφού συστηνόταν ως παιδί μεταναστών, έχοντας έρθει στην Ελλάδα το 2018. Αρχικά νοίκιασε ένα σπίτι στο Παγκράτι και ακολούθως, μετά από μερικούς μήνες, αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής, με την ΕΥΠ να την ανακαλύπτει, καθώς η «Μαρία Τσάλλα» ήταν στην ειδική κατηγορία κατασκόπων με την ονομασία «illegals».

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έφτασε στα ίχνη της, όταν ανακαλύφθηκε ότι στη χώρα μας βρίσκονται ξένοι κατάσκοποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν ονόματα ανθρώπων που δεν βρίσκονται εν ζωή, με την πραγματικό όνομα της Ρωσίδας να είναι Ιρίνα Σμίρεβα. Η ίδια ήρθε στην Ελλάδα με παραποιημένο διαβατήριο, το οποίο αντιστοιχούσε σε πρόσωπο που ζούσε στη Λατινική Αμερική, ενώ το 2018 χρησιμοποίησε τα στοιχεία ενός νεκρού βρέφους, προκειμένου να εκδώσει ληξιαρχική πράξη γέννησης ως «Μαρία Τσάλλα».

Επίσης, η Ιρίνα Σμίρεβα ως «Μαρία Τσάλλα» στη χώρα μας, διατηρούσε σχέση με άνδρα ο οποίος αγνοούσε την πραγματική της ταυτότητα, ενώ και η υπάλληλος στο μαγαζί της δεν είχε καταλάβει τίποτα. Ακόμα, είχε σχέση με Ρώσο κατάσκοπο, ο οποίος δραστηριοποιούταν στη Βραζιλία, με τη Ρωσίδα να είναι γραμμένη στο δημοτολόγιο της Αθήνας, αλλά και του Αλιβερίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το newsit, ένας γείτονας της Ρωσίδας κατασκόπου ανέφερε ότι η ίδια γνώριζε τέσσερις γλώσσες, τονίζοντας ότι εδώ και έναν μήνα είχε κλείσει το μαγαζί, χωρίς γενικότερα να έχει πολλές επαφές με τους κατοίκους της περιοχής.

Το πάθος για τη φωτογραφία και η εσπευσμένη αποχώρηση

Πέραν του καταστήματος στο Παγκράτι, η Σμίρεβα ασχολούταν σε καθημερινή βάση με τη φωτογραφία, κάτι που πιστοποιείται και από τους λογαριασμούς της στα social media, αφού συχνά έκανε αναρτήσεις κρατώντας ανά χείρας μία φωτογραφική μηχανή. Πάντως, ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι πάντοτε έκρυβε ένα μέρος του προσώπου της.

Η αναχώρησή της από την Ελλάδα έγινε εσπευσμένα, λέγοντας στους φίλους της ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν θα της επιτρέψει να γυρίσει. Μάλιστα, άφησε πίσω της πολλά προσωπικά αντικείμενα, δείγμα και της ταχύτητας που έγιναν όλα. Πιθανολογείται, ότι οι γρήγορες κινήσεις της έγιναν επειδή είχε καταλάβει πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται στο κατόπι της.

Επιπρόσθετα, με βάση ένα αντίστοιχο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Πολωνία, η Ιρίνα Σμίρεβα πιθανότατα συγκέντρωνε πληροφορίες, τις οποίες μετέφερε στη Ρωσία, τόσο για την Ουκρανία, όσο και για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στην ανατολική Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Φλώρινα: Κλειδούχος ακρωτηριάστηκε σε σιδηροδρομικό ατύχημα και ακόμα παλεύει να αποζημιωθεί

Loading