Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός ότι τα εννέα επεισόδια που εμφάνισε το κοριτσάκι είτε στο Νοσοκομείο της Πάτρας είτε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ήταν ενόσω βρισκόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ και ενώ ήταν υπό την εποπτεία της μητέρας της χωρίς την παρουσία άλλου συγγενικού προσώπου.
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το πώς οι αρχές ξετύλιξαν ο κουβάρι της υπόθεσης και έφτασαν στη σύλληψη της 33χρονης, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.
Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, η 33χρονη ανησυχούσε για τις κάμερες στο νοσοκομείο, είχε «προβλέψει» τις κρίσεις και είχε περίεργη συμπεριφορά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.
Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα. Η μητέρα σύμφωνα με καταθέσεις, είχε ρωτήσει να μάθει αν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο δωμάτιο αιτιολογώντας το ενδιαφέρον της για τον φόβο κλοπών καθώς άφηνε, όπως είπε, τα πράγματα της.
Την κρίσιμη ημέρα, στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τις 14.30, μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.
Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.
Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15:50 κατέληξε.
Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Σημειώνεται δε ότι η μητέρα ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στο παιδί.
Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μητέρα φέρεται να είπε στους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στο διαβιβαστικο αναφέρεται ότι «τα λεγόμενα της κατηγορουμένης έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο». Τέλος επισημαίνεται ότι «όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί».
Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά, λέει ο ιατροδικαστής Λέων
«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.
«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής- είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», σημείωσε ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.
Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ ψυχρή και φοβισμένη χωρίς να «σπάσει»
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Στον εισαγγελέα ο 49χρονος φιλόλογος που νοίκιαζε αποθήκη 16 χρόνια
- Στο σκοτάδι του Αφγανιστάν, κορίτσια γιορτάζουν κρυφά τα γενέθλιά τους
- Προβληματική αποστολή για τον Παναθηναϊκό στη Ζαλγκίριο Αρένα
- Εσπεριδοειδή: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην παγκόσμια παραγωγή – Οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα
- Ανακοινώθηκε το υψηλό κόστος της στέψης του βασιλιά Καρόλου: Ποιος θα καλύψει τον λογαριασμό;