Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα έξι τουρκικά μαχητικά F- 16 και δύο Phantom F-4
Μετά τις γελοίες ειδήσεις που αναμετέδωσε Τουρκική εφημερίδα για υποτιθέμενες παραβιάσεις από Ελληνικά μαχητικά, τα αεροσκάφη επιφυλακής αναγκάστηκαν σήμερα, να απωθήσουν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.
Ειδικότερα, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο καταγράφτηκαν προκλητικές δραστηριότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, με οκτώ τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από το Αρχιπέλαγος. Τέσσερα εξ αυτών ήταν οπλισμένα, ενώ εντύπωση προκαλεί πως τα έξι F- 16 και δύο Phantom F-4 βρίσκονταν σε σχηματισμό.
Συνολικά, σημειώθηκαν δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
[DATE}
Δείτε επίσης: Αιγαίο: 66 παραβιάσεις από αεροσκάφη της Τουρκίας
- Γερμανία: Τηλεφωνική συνομιλία του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο Τραμπ
- Νότιο Σουδάν: Απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση παύση των συγκρούσεων
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία
- Δανία: Κλήση της επιτετραμμένης της αμερικανικής πρεσβείας στο υπουργείο Εξωτερικών
- Συγχαρητήρια μηνύματα στον πάπα Λέοντα ΙΔ από Μεξικό, Βραζιλία και Πορτογαλία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
