Σαρηγιάννης για κορονοϊό: «Θα ήταν καλό να λάβουμε μέτρα» (vid)

Ο κ. Σαρηγιάννης ζήτησε από τον κόσμο να φορά μάσκες ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτικό και να κάνει διαγνωστικά τεστ

Σε μια μίνι έξαρση βρίσκεται και πάλι ο κορονοϊός στην Ελλάδα αφού τα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν αυξηθεί αρκετά. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στην ΕΡΤ και είπε πως «αυτό το κύμα της πανδημίας ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου και τώρα είναι σε φάση ανάπτυξης. Από την επόμενη εβδομάδα θα φαίνεται στις διασωληνώσεις και δυστυχώς, αργότερα, θα αρχίσει να φαίνεται και στους θανάτους».

propoli

Και όπως υποστήριξε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής «θα ήταν καλό να λάβουμε μέτρα από άποψη υγειονομικής ασφάλειας».

«Σχεδόν ακάλυπτοι από άποψη φυσικής ανοσία»

Σύμφωνα με τον ειδικό που παρακολουθεί τους επιδημιολογικούς δείκτες και το πώς αυτοί αποτυπώνονται στα κρούσματα «ξεφεύγουμε σε σημαντικό ποσοστό από ανοσία είτε τη φυσική, μετά από νόσηση και ανάρρωση», αναφέροντας πως δεν υπάρχει μεγάλη κάλυψη όσον αφορά την προστασία από τον ιό.

Ο κ. Σαρηγιάννης συμπλήρωσε ότι βάσει λογικής θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει κάποια μέτρα, και τόνισε ότι ήταν λάθος το να σταματήσουν να γίνονται self test ή rapid test σε σχολεία και εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών αλλά και στους χώρους εργασίας.

Βέβαια όπως σχολίασε υπάρχει και το καλό ότι «προλάβαμε να αποκλιμακώσουμε την πίεση στο ΕΣΥ». Στο τέλος ζήτησε από τον κόσμο να μη σταματήσει να κάνει τεστ και να φορά μάσκες όπου χρειάζεται ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτικό.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 12.537 νέα κρούσματα -14 θάνατοι – 96 διασωληνωμένοι

Loading