Σε 10 – 15 χρόνια δε θα σκοτώνει ο καρκίνος σύμφωνα με ιατρικές εκτιμήσεις

Συνέντευξη στους δημοσιογράφους με αφορμή το συνέδριο με θέμα «Η Χειρουργική Ογκολογία… εκτός ορίων» το οποίο διεξάγεται το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Διαβαλκανικού παραχώρησε ο χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής και Κλινικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιωάννης Σπηλιώτης.

Ο κ. Σπηλιώτης στις δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι ο καρκίνος τα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος η οποία όμως δε θα σκοτώνει.

«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας νέες στοχευτικές θεραπείες, νέες χειρουργικές επεμβάσεις, νέα τεχνολογία» σημείωσε ο κ. Σπηλιώτης.

Η συμβολή της αποκωδικοποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος

«Οι νέες χειρουργικές επεμβάσεις είναι επεμβάσεις που χάρη στη νέα τεχνολογία και στην εξειδίκευση εκπαίδευσης των χειρουργών μπορούν να πηγαίνουν πιο ουσιαστικά με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι έχουν καταρχάς χαρακτηριστεί χωρίς θεραπευτική προσέγγιση», επισήμανε ο κ. Σπηλιώτης .

Παράλληλα είπε ότι η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, έφερε νέες θεραπείες και συνέχισε:

«Κάθε χρόνο υπάρχουν καινούργια φάρμακα που βελτιώνουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής αλλά αυξάνουν και το προσδόκιμο επιβίωσης. Η επεμβατική ακτινολογία, η επεμβατική πνευμονολογία, οι νέες τεχνολογίες που διαθέτει το νοσοκομείο μας, δίνουν τη δυνατότητα να επιλύουμε τα προβλήματα και να βάζουμε περισσότερη ζωή στο χρόνο της καθημερινότητας των αρρώστων».

«Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη αντιμετώπισης του καρκίνου μέσα και από έξυπνες τεχνολογίες και ενισχυμένες διαγνωστικές και επεμβατικές ικανότητες που θα καθιστούν εφικτή την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού όσο περίπλοκη και αν είναι», σημείωσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Χρήστος Αποστολόπουλος.

Δείτε επίσης: Μαίρη Χρονοπούλου: «Ο καρκίνος μου πήρε όλους τους φίλους, είμαι μόνη και έχω τρελαθεί»