ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε τραγική κατάσταση παραμένει η Θεσσαλία – Στους δρόμους παραμένουν ακόμη άταφα νεκρά ζώα

Σε τραγική κατάσταση παραμένει η περιοχή της Θεσσαλίας καθώς εκατοντάδες ζώα που έχασαν την ζωή τους στην κακοκαιρία παραμένουν ακόμη άταφα.

Αυτό έχει σημαντική επιβάρυνση στην υγεία των ανθρώπων, ενώ ειδική καταγγέλλουν ασυνεννοησία της κυβέρνησης με την εταιρεία καύσης νεκρών ζώων.

propoli

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων οι οποίοι δεν έφτανε το γεγονός ότι 700 αιγοπρόβατα που είχαν έχουν πνιγεί, αλλά 20 μέρες μετά κανένας ιθύνοντας δεν έχει πάει να τα μαζέψει.

Η κτηνοτρόφος Ιωάννα Καρρά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, ανέφερε: «Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την εταιρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές».

Τα ζώα λοιπόν, από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα συλλέχθηκαν μόλις προχτές: «Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπόλοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κα Καρρά και εξήγησε ότι στην «περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η διαδικασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. Εμάς έχουν περάσει 20».

Δείτε επίσης: Βούρκος ο Βόλος μετά την κακοκαιρία Elias – Κατέρρευσαν δρόμοι και κόπηκε η σύνδεση μεταξύ κοινοτήτων

Loading