Σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες: Παράταση των μέτρων έως την Παρασκευή

Σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες: Παράταση των μέτρων έως την Παρασκευή

Σημαντική ενημέρωση για τη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες και τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων. Η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες έχει αναδείξει την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων προστασίας για τους κατοίκους. Η Επιτροπή των Σεισμολόγων ανακοίνωσε την παράταση των προληπτικών μέτρων στα νησιά, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας που πλήττει τη Θήρα, την Ανάφη, την Ίο και την Αμοργό.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, συμμετείχαν σημαντικές πολιτικές και επιστημονικές προσωπικότητες, όπως ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας. Στο πλαίσιο των αποφάσεων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους μαθητές και τους πολίτες που διαμένουν στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Οι σεισμολόγοι εντόπισαν 200 σεισμούς στην περιοχή της Ανύδρου από την 1η Φεβρουαρίου, με τον μεγαλύτερο να φθάνει το 4.9. Η σεισμική δραστηριότητα οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα και οι αρχές προτείνουν αυστηρές συστάσεις για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play