Σεπόλια: Εξιχνιάστηκε μαφιόζικη εκτέλεση σε καφετέρια που είχε γίνει τον Μάιο του 2021

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας ενός 32χρονου αλλοδαπού, η οποία έλαβε χώρα απογευματινές ώρες στις 30 Μαΐου 2021, στην περιοχή των Σεπολίων, έξω από καφετέρια

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, άγνωστος πλησίασε πεζός τον 32χρονο, που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο καφετέριας στην οδό Δυρραχίου, στην περιοχή των Σεπολίων και τον εκτέλεσε πυροβολώντας εναντίον του. Ακολούθως, διέφυγε κάνοντας χρήση και εναλλάσσοντας αυτοκίνητα – ταξί, τα οποία οδηγούσαν συνεργοί του.

Το θύμα ήταν γνωστός στις Αρχές για τις σχέσεις του με τη μαφία. Μερικούς μήνες πριν την εκτέλεσή του είχε πέσει και θύμα απόπειρας δολοφονίας από ομοεθνείς του, με τους δράστες, τότε, να φεύγουν από το σημείο της επίθεσης με ταξί, αφήνοντάς το στο σταθμό Λαρίσης με το όπλο που χρησιμοποίησαν μέσα.

Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, από την αξιολόγηση και ανάλυση των οποίων ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι συνέδραμαν τον φυσικό αυτουργό με μέσα μεταφοράς κατά την προσέγγιση και τη διαφυγή του από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος.

Όπως προέκυψε, ο ένας συνεργός είχε αναλάβει το σχεδιασμό και το συντονισμό της διαφυγής του φυσικού αυτουργού από τον τόπο του εγκλήματος, την καθοδήγηση του έτερου συνεργού, ενώ μετά την τέλεσή της ανθρωποκτονίας, φρόντισε για την απόκρυψη του όπλου που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, εντοπίσθηκαν οι δύο συνεργοί, οι οποίοι προσήχθησαν και ακολούθως συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του φυσικού αυτουργού συνεχίζονται.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πορεία διαμαρτυρίας προς την Εθνοσυνέλευση για την έγκριση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Loading