Ηλίας Μιχος/ φωτο αρχειου

Σεπόλια: Πώς ο Ηλίας Μίχος εκμεταλλευόταν & απειλούσε την 12χρονη

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Ηλίας Μίχος απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο 12χρονο κορίτσι από τα Σεπόλια. Την βίαζε συστηματικά, όμως είχε εξασφαλίσει με τρομοκρατικές μεθόδους την εχεμύθειά της.

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να το συζητήσω με κάποιον αυτό που συνέβαινε. Φοβόμουν ότι άμα το μάθει, θα αντιδράσει άγρια και ότι μπορεί να γίνω ρεζίλι παντού», είπε σε μία από τις καταθέσεις της η 12χρονη.

propoli

Είχε κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου στη μικρή, που πλέον είχε αποκτήσει μια τελείως στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας. Ενδεικτικά τα μηνύματα που φωτίζει το LIVE NEWS, που δείχνουν πώς ο 53χρονος επιχειρούσε να πείσει την ανήλικη πως αυτό που είχαν ήταν δήθεν σχέση και όχι βιασμός.

Ηλίας Μίχος σε 12χρονη: Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις.

Το γεγονός ότι το θύμα του ήταν ένα παιδάκι του δημοτικού δεν είχε καμία σημασία για τον προφυλακισμένο 53χρονο. Όλα τα θεωρούσε αποδεκτά, όπως και να της ζητά ροζ βίντεο και φωτογραφίες για να τις πουλήσει εκείνος έναντι 20 και 25 ευρώ.

– Τι συνομιλίες είχατε με τον Ηλία;

– «Τι κάνεις; Πού είσαι; Αγάπη μου…» και τέτοια. Επίσης, μου ζητούσε να του στέλνω φωτογραφίες και βίντεο.

– Σου είχε στείλει εκείνος τον εαυτό του, καθόλου το σώμα του;

– Όχι, μόνο φωτογραφίες μου έστελνε κανονικές με ρούχα.

Η μεθοδικότητά του ήταν τέτοια που από τη μια της μιλούσε γλυκά και τρυφερά ως πατρική φιγούρα στη ζωή της:

«Καλημέρα, καλό μήνα… Πώς πάει το μπάνιο; 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά.

Άλλοτε ως δήθεν προστάτης της έτοιμος να την υπερασπιστεί:

«Έχεις νεύρα; Ποιος σε πείραξε πες μου…».

Και άλλοτε ως στυγνός μαστροπός τη ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού βιασμών που της κανόνιζε.

«Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

Ο χειριστής των πάντων

Όλα περνούσαν από το χέρι του. Έστελνε ο ίδιος ως 12χρονη στους επίδοξους πελάτες του από τους οποίους πάσχιζε να απομυζήσει όσα περισσότερα μπορούσε.

«Γεια είμαι η (…). Είμαι 17 ετών. Θέλεις να βρεθούμε τώρα στα Σεπόλια για 50 ευρώ;».

Αφού έκλεινε τη συμφωνία, ήταν κι εκείνος που πήγαινε με το μαύρο αμάξι του το ανήλικο κορίτσι στα ραντεβού με τους άγνωστους άντρες.

«Αυτούς τους άντρες δεν τους ήξερα και πάντα τους φοβόμουν. Με απειλούσε όμως ο Μίχος πως άμα δεν το κάνω … και μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια», είπε η 12χρονη.

Όπως φαίνεται, είχε γίνει καθημερινός εφιάλτης για την ανήλικη, με τον 53χρονο να στέλνει σε υποψήφιους πελάτες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Το κυνήγι του πελάτη διαφαίνεται από τα δεκάδες ψεύτικα προφίλ που της είχε φτιάξει.

Μήνυμα στο Messenger 27/7/2022, Ηλίας Μίχος σε 12χρονη: Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από το Instagram… για ραντεβού κατάλαβα.

«Είχε εγκαταστήσει το δικό μου viber στο δικό του κινητό. Έκανε συνεννοήσεις σαν να είμαι εγώ. Αυτός μιλούσε περισσότερο γιατί εγώ έσβηνα τη συνομιλία. Κανόνιζε αυτός που θα συναντηθούμε και μετά όταν πήγαινα στο μαγαζί, μου το έλεγε», είπε η 12χρονη.

Αλλά δεν ήταν μόνο η εμπιστοσύνη της 12χρονης που είχε κερδίσει ο Ηλίας Μίχος. Όπως έχουν παραδεχτεί όλοι, ο 53χρονος ήταν άτομο εμπιστοσύνης τόσο για την προφυλακισμένη μητέρα της μικρής όσο και για όλο τον οικογενειακό της κύκλο.

Ένας φαινομενικά θεοσεβούμενος άνθρωπος που έκρυβε τελικά πολύ καλά την σκοτεινή πλευρά του.

Δείτε επίσης: Κακοποίηση ανηλίκων: Έρχεται νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση του πλαισίου

Loading