Σεπόλια: Στο Χαμόγελο του Παιδιού η 4χρονη μετά την «απόπειρα πνιγμού από τη μητέρα της»

Στο Χαμόγελο του παιδιού φιλοξενούνται εδώ και λίγες μέρες τόσο το 4χρονο κοριτσάκι όσο και τα δύο αδέρφια του ηλικίας τεσσάρων και δύο ετών – Καταγγελία για απόπειρα πνιγμού κατατέθηκε εις βάρος της μητέρας στην Εισαγγελία Αθηνών.

Με απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων το κοριτσάκι, αλλά και τα δύο αδέρφια της, του απομακρύνθηκαν από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν στο υπόγειο διαμέρισμα 30 τ.μ. στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, την οποία δημοσιεύει το protothema.gr, «δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον κατάλληλο να αναλάβει τη φροντίδα ανηλίκων και άρα σύμφωνα με τα γεγονότα, οι γονείς κρίνονται επικίνδυνοι για την ψυχοσωματική ακεραιότητα των ανηλίκων, με αποτέλεσμα, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων, να παρίσταται αναγκαίο να διατάξουμε την απομάκρυνσή τους από τους γονείς τους, τη μεταφορά τους σε εφημερεύον Νοσοκομείο Παίδων για να εξετασθούν για μεταδοτικά νοσήματα και για να διερευνηθεί η παιδοψυχιατρική τους εκτίμηση, ώστε στη συνέχεια να φιλοξενηθούν σε κατάλληλη δομή προστασίας».

«Είμαι η μόνη κατάλληλη για την επιμέλεια», υποστηρίζει η μητέρα η οποία παράλληλα καταγγέλλει τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος έκανε και την καταγγελία, για σωματική και ψυχολογική βία.

Πάντως, η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, πρέπει να σημειωθεί πως μετέφερε τα παιδιά στο Χαμόγελο του Παιδιού αρνούμενη ουσιαστικά να αποδόσει την επιμέλεια τόσο στη μητέρα όσο και στον πατέρα.

Δείτε επίσης: Αλεξανδρούπολη: Κοριτσάκι βουτάει στο κενό από τον τέταρτο – Αγωνία για την υγεία του