Σέρρες: Χειροπέδες σε 4 άτομα για ληστεία και κλοπές – Συνολική λεία 18.500 ευρώ

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κλοπές και ληστείες στην περιοχή των Σερρών με συνολική λεία 18.500 ευρώ προχώρησε χθες η Ελληνική Αστυνομία

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 4 Ελλήνων, για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας. 

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν προχθές (7 Ιουνίου 2022) το πρωί, σε περιοχή των Σερρών οι προαναφερόμενοι, που όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, συνέστησαν συμμορία και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων στην περιοχή των Σερρών.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, ενεργώντας από κοινού, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ενός Έλληνα, αφαίρεσαν μέσα από το σπίτι του ένα όχημα, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 σε περιοχές των Σερρών, ενέχονται σε:

1 απόπειρα ληστείας, όπου με σωματική βία και απειλή με ρόπαλο σε βάρος ημεδαπού, προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν,

2 κλοπές από οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ,

1 κλοπή οχήματος αξίας 6.000 ευρώ από οικία, 

2 απόπειρες κλοπής οχημάτων και

1 απόπειρα κλοπής από οικία.

Τα προαναφερόμενα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, μία βαριοπούλα και ένα κόφτης μετάλλων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Δείτε επίσης: Απολογείται ενώπιον του δικαστηρίου ο προπονητής ιστιοπλοΐας για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας