Σοκ προκαλεί η γυναικοκτονία στις Σέρρες, όπου ο δράστης σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε. Η πρόσφατη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στις Σέρρες το πρωί της Πέμπτης (13/2) έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Ένας 59χρονος άνδρας στραγγάλισε τη σύζυγό του και, λίγες ώρες αργότερα, έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο δράστης επικοινώνησε με την αστυνομία λίγο πριν από τις 09:00, αναφέροντας ότι είχε σκοτώσει τη γυναίκα του στο σπίτι τους στο Σιτοχώρι Σερρών. Στη συνέχεια, αυτοκτόνησε σε ένα μαντρί λίγο έξω από το χωριό.
«Σκότωσα τη γυναίκα μου και θα πάω να κρεμαστώ. Δεν έχω τίποτα να περιμένω», φέρεται να δήλωσε ο 59χρονος στην κλήση του στην ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από τις αρχές, ωστόσο, λίγο πριν τις 12:00, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, καθώς έβαλε φωτιά στο μαντρί και κάηκε ζωντανός. Η σορός του, σε κατάσταση απανθράκωσης, ανακαλύφθηκε από πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι όπου βρέθηκε η 52χρονη γυναίκα, είχε εντοπιστεί σημείωμα του δράστη, στο οποίο αποχαιρετούσε τα παιδιά του και εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Στο παρελθόν, ο 59χρονος είχε κατηγορηθεί για άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Οι κάτοικοι του Σιτοχωρίου περιγράφουν τον δράστη ως έναν εσωστρεφή άνθρωπο που δεν κυκλοφορούσε από το σπίτι του τα τελευταία χρόνια και είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια του.
Η πρόεδρος της κοινότητας Σιτοχωρίου Σερρών, Αποστολία Τζήκου, δήλωσε στο thestival.gr ότι η 52χρονη γυναίκα ήταν μια δραστήρια γυναίκα, που εργαζόταν στη φροντίδα ηλικιωμένων. «Η γυναίκα ήταν δραστήρια, αγωνιζόταν, δούλευε σε φροντίδα ηλικιωμένων». Ο 59χρονος, αντίθετα, ήταν απομονωμένος και δεν συμμετείχε στην κοινωνική ζωή της περιοχής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr