(EUROKINISSI)

Σέρρες: «Παίζουν μπαλάκι» με τις ευθύνες για τον θάνατο του 11χρονου

Το παιχνίδι της αποποίησης ευθυνών έχει ξεκινήσει ήδη από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η τραγική είδηση με την έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου που στέρησε τη ζωή σε ένα 11χρονο μαθητή.

Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε χτες στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όπου βρήκε φρικτό θάνατο ένας μαθητής, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη δύο παιδιά χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους μετά από έκρηξη του λέβητα. Τα ερωτήματα είναι πολλά με την οργή και τον πόνο να ξεχειλίζει στην τοπική κοινωνία και κυρίως στην οικογένεια του 11χρονου μαθητή που ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ο γονείς ζητούν να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τον χαμό του παιδιού τους

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλάει για την επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του μαθητή και η φωνή του σπάει.

«Χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες, είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο. Σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε “σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου“» είπε στο OPEN.

«Ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο» ανέφερε.

Ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από τον διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

(EUROKINISSI)

Υπεύθυνος για τη λειτουργία του σχολείου είναι ο διευθυντής


«Αυτές οι εργασίες γίνονται είτε Σαββατοκύριακα είτε απογεύματα ή διακοπές των σχολείων», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σερρών.

«Υπεύθυνος για τη λειτουργία του σχολείου και αυτός ο οποίος επιτρέπει κάποιον να μπει στις αίθουσες ενώ υπάρχει διδασκαλία, είναι ο διευθυντής» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσάφης.

Παράλληλα, τόνισε μάλιστα ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου δεν έχει παραληφθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Όσον αφορά τις καταγγελίες ότι η γεωθερμία λειτουργούσε εδώ και ένα χρόνο με προβλήματα, υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τον διευθυντή του 9ου δημοτικού Σχολείου.

Υπουργείο Εσωτερικών και Παιδείας

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μάς έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο ώστε να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

(EUROKINISSI)

Μάκης Βορίδης

Με αφορμή το τραγικό γεγονός της έκρηξης λεβητοστασίου σε δημοτικό σχολείο των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε καλή κατάσταση η υγεία του μαθητή που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, μετά την έκρηξη λέβητα σε σχολείο των Σερρών

Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον τραυματισμό του από την έκρηξη λέβητα σε δημοτικό σχολείο των Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν άλλο μαθητή.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Τσικόπουλος, η γενική κατάσταση του μικρού τραυματία ήταν καλή, όταν έφτασε στο Ιπποκράτειο.

«Μετά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ότι έχει ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο το κρανίου είχε μπει μέσα δύο εκατοστά. Έγινε μία εγχείρηση επιτυχέστατα, είναι εκτός κινδύνου και χαιρόμαστε πολύ που αυτό το παιδάκι θα πάει πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο κ. Τσικόπουλος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 11χρονο

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Δείτε επίσης: Σέρρες: Θρηνεί η πόλη για τον 11χρονο – Άμεση διερεύνηση ζητά ο εισαγγελέας – Τα μοιραία λάθη