ΣΕΒ: Ο Ανδρέας Σιαμίσιης είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Ανδρέας Σιαμίσιης, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, αποτελεί από χθες το νέο πρόεδρο του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σιάμισιης διαδέχεται τον Ιωάννη Πανιάρα, Διευθυντή Δραστηριοτήτων Ευρώπης & Αειφορίας Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ο οποίος αποχωρεί μετά απο πενταετή θητεία στη θέση του Προέδρου του ΒΙΑΝ.

Το έργο της θητείας Πανιάρα

Στη διάρκεια της θητείας του κ. Ιωάννη Πανιάρα, το BIAN, με στοχευμένες παρεμβάσεις συνέβαλε στην κατάθεση αξιόπιστων προτάσεων της επιχειρηματικής κοινότητας, εμπλουτίζοντας το δημόσιο διάλογο για τη μετάβαση στην Πράσινη Ανάπτυξη, με όρους ανταγωνιστικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η προαγωγή της Βιώσιμης Ανάπτυξης ως βέλτιστης πρακτικής στη διαχείριση ρίσκου και στη λήψη αποφάσεων που εξυπηρετούν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και το περιβάλλον και την κοινωνία.

Ο κ. Πανιάρας τόνισε στη Γ.Σ.: «Η ατζέντα του ΒΙΑΝ, η κλιματική αλλαγή, η κυκλική οικονομία, η βιοποικιλότητα και η ανάγκη για περιβαλλοντικούς κανόνες και συμμόρφωση είναι πλέον δίκαια αναγνωρισμένα ως κεντρικά θέματα για την κοινωνία του σήμερα και τις γενιές του αύριο».

“Ο ρόλος του ΒΙΑΝ στο δημόσιο διάλογο καθίσταται ακόμη πιο νευραλγικός”

Ο κ. Σιαμίσιης δήλωσε από την πλευρά του: «Σε μια κομβική στιγμή για τη χώρα, όπου ζητούμενο είναι η ταχεία ανάκαμψη από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο ρόλος του ΒΙΑΝ στο δημόσιο διάλογο καθίσταται ακόμη πιο νευραλγικός. Ο στόχος μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων και η αναγκαιότητα μετάβασης στο νέο ενεργειακό μοντέλο μέχρι το 2030, θέτουν μπροστά μας ισχυρές προκλήσεις, αλλά δημιουργούν και νέες σημαντικές ευκαιρίες.

Η προσήλωση στους στόχους SDG για βιώσιμη ανάπτυξη, η αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της Πράσινης Συμφωνίας και του Ταμείου Ανάκαμψης, ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου, η ταχεία απονομή δικαιοσύνης, καθώς και η ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητά της, αποτελούν προϋποθέσεις για την ισχυρή αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Ως νέος Πρόεδρος του ΒΙΑΝ σας προσκαλώ να φτιάξουμε όλοι μαζί μία δυναμική ομάδα εργασίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστώ τόσο τη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου για την ομόφωνη στήριξη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, όσο και τον προκάτοχό μου για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του».

Το νέο ΔΣ

Πρόεδρος: Σιάμισιης Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ)
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Μυλωνογιάννης (ΕΛΛΑΚΤΩΡ)
Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κουκλέλης (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ)
Ταμίας: Αλέξανδρος Χατζόπουλος (ΣΕΒ)
Μέλη:  Νίκος Εμμανουηλίδης (NESTLE ΕΛΛΑΣ)
Άγγελος Καλογεράκος (ΤΙΤΑΝ)
Αθανάσιος Κεφάλας (MERYS ΕΛΛΑΣ)
Χάρης Μπρουμίδης (VODAFONE)
Δημήτριος Παπαδόπουλος (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ)
Αθανάσιος Πoλυχρονόπουλος (POLYECO)

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ