Σκάφος που μετέφερε άρρωστο μωρό από την Αλόννησο έμεινε μεσοπέλαγα

Σχεδόν έξι ώρες χρειάστηκαν για τη διακομιδή του βρέφους.

Περιπετειώδης ήταν η διακομιδή ενός άρρωστου βρέφους από την Αλόννησο στο νοσοκομείο του Βόλου, όταν χθες αργά το βράδυ το σκάφος που το μετέφερε έμεινε μεσοπέλαγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η περιπέτεια ξεκίνησε γύρω στις 23.00 όταν η μητέρα είχε πάει το παιδί της στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό. Τότε αυτή έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή του στο νοσοκομείο του Βόλου και ειδοποιήθηκε πλωτό ασθενοφόρο.

Για κακή τους τύχη όμως το πλωτό ασθενοφόρο διαπιστώθηκε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι δόθηκε εντολή σε ιδιωτικό σκάφος από την Σκόπελο να σπεύσει για την παραλαβή και μεταφορά του βρέφους και της μητέρας του στο νοσοκομείο του Βόλου. Λίγη ώρα αργότερα -και πριν το σκάφος φτάσει στο λιμάνι- ακινητοποιήθηκε μένοντας στη μέση της θάλασσας!

Αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί σκάφος του Λιμενικού Σώματος που -και ύστερα από τεράστια ταλαιπωρία- παρέλαβε το μωρό, τη μητέρα και τη γιατρό που έφτασαν τελικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα στις 5.00 το πρωί όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Η ασφάλεια αφορά όλους μας και δεν ξέρουμε ποτέ θα χρειαστούμε κι εμείς κάποια διακομιδή», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Φλωρούς και σημείωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες ως προς το ζήτημα των διακομιδών και της ασφάλειας, όμως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα για το ποιο ιδιωτικό σκάφος είναι αξιόπλοο και ποιο δεν είναι.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ανετράπη αγροτικό με σκύλο στην καρότσα

Loading