Σοκ σε σχολείο στον Βόλο: Μαθήτριες Γυμνασίου χτύπησαν τον καθηγητή τους και τον έσπρωξαν από σκάλα

Ο Βόλος στο επίκεντρο μετά τα όσα έγιναν σε σχολείο της πόλης, με δύο μαθήτριες να χτυπούν, να βρίζουν και στο τέλος να σπρώχνουν από σκάλα καθηγητή τους.

Οι δύο 14χρονες αποβλήθηκαν και κινήθηκαν οι διαδικασίες για να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, αφού από την αρχή της χρονιάς δημιουργούν σοβαρά προβλήματα παρά τις τιμωρίες. Την τελευταία φορά όμως, τα πράγματα ξέφυγαν όσο καμία άλλη. Με τις εικόνες στο Γυμνάσιο να προκαλούν αίσθηση σε όλους όσοι εκείνες τις στιγμές ήταν μπροστά και έβλεπαν.

propoli

Θύμα βίας από μαθήτριες του σχολείου που διδάσκει, ηλικίας μόλις 14 ετών, έπεσε καθηγητής Γυμνασίου στον Βόλο. Οι δύο μαθήτριες που συνιστούν «πονοκέφαλο» για το σχολείο εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς τους προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, έφθασαν στα άκρα, όταν έσπρωξαν τον καθηγητή τους από τη σκάλα, ευτυχώς όμως ο ίδιος πρόλαβε να πηδήξει και έτσι δεν τραυματίστηκε. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της… ανοχής για το σχολείο, το οποίο ομόφωνα, αποφάσισε την απομάκρυνση των δύο μαθητριών από το συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Η μία από τις δύο «αυτοκόλλητες» μαθήτριες, άργησε να μπει στη σχολική αίθουσα για μάθημα μετά το διάλειμμα. Ανοιξε την πόρτα να μπει μέσα, ενώ το μάθημα είχε ξεκινήσει και ο καθηγητής την ενημέρωσε ότι μπορεί να καθίσει και να παρακολουθήσει, αλλά ότι θα έπαιρνε απουσία επειδή άργησε. «Δεν μπορείς να έρχεσαι για μάθημα ό,τι ώρα θέλεις και να διακόπτεις τη ροή», φέρεται να της είπε.

Η μαθήτρια διαμαρτυρόμενη κάθισε στο θρανίο της και λίγο αργότερα σηκώθηκε να φύγει και πάλι χωρίς να ζητήσει άδεια. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε στην πόρτα της αίθουσας η φίλη και συμμαθήτριά της από διαφορετικό τμήμα και απαίτησαν να καθίσουν μαζί για να κάνουν μάθημα. Όταν ο καθηγητής αρνήθηκε, εκείνες βγήκαν έξω βρίζοντας τον καθηγητή τους με ακατονόμαστες εκφράσεις.

Μόλις χτύπησε το κουδούνι για το διάλειμμα, τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με μαρτυρίες εκπαιδευτικών αλλά και συμμαθητών τους, περίμεναν τον καθηγητή, τον οποίο «στόλισαν» με χυδαίες εκφράσεις. Φώναζαν στον διάδρομο μεταξύ των αιθουσών, έβριζαν χυδαία τον ίδιο, το σπίτι και την οικογένειά του, ενώ η μία εκ των δύο του επιτέθηκε!

Έσφιξε τα χέρια της σε γροθιές και άρχισε να τον χτυπά στο στήθος και την κοιλιά. Καθηγήτρια που εκείνη την ώρα έβγαινε μετά το μάθημα από την αίθουσα διδασκαλίας, προσπάθησε να απομακρύνει το κορίτσι που χτυπούσε τον καθηγητή της, με αποτέλεσμα η μαθήτρια να χτυπήσει και την ίδια.

Όταν ο καθηγητής γύρισε την πλάτη του για να φύγει και να μη δώσει συνέχεια στο συμβάν, η μαθήτρια πήρε φόρα και πήγε να τον σπρώξει από τις σκάλες. Εκείνος, που αντιλήφθηκε τον κίνδυνο τόσο από την κίνηση της 14χρονης όσο και από το «πρόσεξε» που του φώναξαν, πήδηξε από μόνος του από τη σκάλα και κατάφερε να κρατηθεί όρθιος χωρίς να τραυματιστεί.

Τα δύο κορίτσια κλήθηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων να λογοδοτήσουν για την ακραία βίαιη συμπεριφορά τους, εμφανίστηκαν όμως σε κατάσταση αμόκ. Συνέχισαν να βρίζουν τους καθηγητές και χρειάστηκε πολλή ώρα μέχρι να ηρεμήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μαθήτριες προκαλούν ήδη από το περσινό σχολικό έτος με τη βίαιη συμπεριφορά τους, η οποία δεν έχει διακρίσεις.

Εχουν επιτεθεί φραστικά επανειλημμένως απέναντι σε συμμαθητές τους αλλά και καθηγητές, καθυστερούν να μπουν στις τάξεις τους για μάθημα, ενώ τα ονόματά τους έχουν γραφτεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς περισσότερες από 20 φορές στο βιβλίο σχολικής ζωής του Γυμνασίου και τους έχει επιβληθεί επανειλημμένως η τιμωρία της αποβολής.

Η εισαγγελία ανηλίκων είναι ενήμερη για την περίπτωση των δύο μαθητριών και αναμένεται να γίνει και νέα συνάντηση, με εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Πηγή: taxydromos.gr

Δείτε επίσης: Σύγκρουση τρένων: Εικόνες από το ύστατο χαίρε στη φοιτήτρια της ΣΣΑΣ Ιατρικής, Κλαούντια Λάτα

Loading