Σοκαριστικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη, με νεκρά ζώα σε πάρκο. Ο δήμος Καλαμαριάς αναλαμβάνει δράση για την αποκατάσταση. Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου, καταγράφηκαν σοκαριστικές εικόνες, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν νεκρά ζώα συντροφιάς και ψάρια σε δημόσιο πάρκο. Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τα ζώα στην παιδική χαρά και στους περιβάλλοντες χώρους, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία.
Στο σημείο έσπευσε η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, υπό την καθοδήγηση της αντιδήμαρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μαίρης Τσιραμπίδου. Ο δήμος ανέλαβε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, ενημερώνοντας τις αστυνομικές αρχές και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Μετά την περισυλλογή των νεκρών ζώων, η υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε σε απολύμανση και βαθύ καθαρισμό του πάρκου, αποκαθιστώντας την κατάσταση για τους πολίτες. Ο δήμος καταδικάζει απερίφραστα την πράξη αυτή, εκφράζοντας την οργή του και δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη των υπευθύνων.
Τέλος, τονίζεται ότι η προστασία του δημόσιου χώρου και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι θεμελιώδεις αξίες για τη διοίκηση του δήμου και την τοπική κοινωνία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr