Φωτογραφία από Wikipedia

Σοκάρουν πλάνα που δείχνουν εθνικιστές του Αζόφ να τρομοκρατούν άοπλους – Η δράση του τάγματος από το 2014 μέχρι σήμερα

Σοκαριστικά είναι τα πλάνα που έρχονται στην δημοσιότητα και δείχνουν την δράση του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία.

Μπορεί κάποιοι να τους βαπτίζουν εθνοφύλακες όμως το τάγμα Αζόφ εδώ και 8 χρόνια τρομοκρατεί το Κίεβο και έχει στα χέρια του το αίμα πολλών αμάχων.

Από το 2014 μέχρι και στις 14 Φεβρουαρίου του 2022, το ναζιστικό τάγμα Αζόφ με επιχειρήσεις ταγμάτων εφόδου σταύρωνε – στην κυριολεξία -, σκότωνε και προκαλούσε πανικό στην Ουκρανία.

Ακόμα νωπές είναι οι μνήμες από το κάψιμο του Εργατικού Συνδικάτου της Ουκρανίας, με τα τάγματα εφόδου του Αζόφ να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου όσους μπορούσαν και έβγαιναν από τις φλόγες.

Στο παραπάνω βίντεο καταγράφεται πως μια γυναίκα φώναζε βοήθεια ενώ την δολοφονούσαν.

Για να δείτε φρικιαστικές εικόνες από τις επιθέσεις στο γραφείο συνδικάτων πατήστε ΕΔΩ:

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες μόλις μέρες πριν την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στα κεντρικά μας δελτία ειδήσεων, έπαιζε η δολοφονία δύο Ελλήνων Ομογενών στην Ουκρανία από τα πυρά παραστρατιωτικών.

Λίγες μέρες μετά το ναζιστικό τάγμα Αζόφ έγινε… Εθνοφρουρά και οι Έλληνες νεκροί μαζί με άλλους 14.000 ξεχάστηκαν από δυτικά και Ελληνικά ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο των δύο Ελλήνων ομογενών:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας (14.02.2022).

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Το ναζιστικό τάγμα Αζόφ λοιπόν συνεχίζει την δράση του παρά τον πόλεμο που δέχεται η ίδια του η χώρα, και βίντεο δείχνει την τρομοκρατία που βιώνουν άμαχοι που πέφτουν στα χέρια του.

Ποιοι χρηματοδότησαν το ναζιστικό τάγμα Αζόφ;

Η δράση του ναζιστικού τάγματος επισημοποιήθηκε το 2014 όταν και έλαβε μάλιστα υψηλούς επαίνους από τον τότε Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Οι πηγές χρηματοδότησης όσο και να περιμέναμε ότι θα είναι σκοτεινές είναι πολύ φωτεινές καθώς έλαβε υποστήριξη από τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας το 2014, με την δικαιολογία ότι ο στρατός της χώρας ήταν… αδύναμος.

Επίσης στηρίχθηκε και από ολιγάρχες – ο πιο γνωστός ήταν ο Igor Kolomoisky,μεγιστάνας με δραστηριότητες στις επιχειρήσεις ενέργειας.

Η Δύση γνώριζε τι είναι το Αζόφ και μάλιστα τους εκπαίδευσε

Μπορεί τον Ιούνιο του 2015, τόσο ο Καναδάς όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες να ανακοίνωναν ότι δεν θα εκπαιδεύσουν τον νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ, ωστόσο ένα χρόνο μετά οι ΗΠΑ άλλαξαν στάση.

Η διεθνής υποστήριξη της Ομάδας τελικα ήταν ευρεία, αναδεικνύοντας την Ουκρανία ως νέος κόμβο  για την ακροδεξιά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Άνδρες οι οποίοι υπόκεινται στην δεξιά ιδεολογία από όλον τον πλανήτη ταξίδεψαν μέχρι την Ουκρανία και εντάχθηκαν στο πλευρό του Αζόφ.

Στο παιχνίδι της προπαγάνδας και της διατήρησης της ακροδεξιάς ιδεολογίας πέρασε πρόσφατα και το Facebook το οποίο ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει στο τάγμα Αζόφ το 2016.

«Προς το παρόν, κάνουμε μια εξαίρεση, αυστηρά στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Ουκρανίας και στο ρόλο του τάγματος ως τμήματος της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας», δήλωσε εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας του Facebook.

Στρατόπεδο δεν πρόκειται να διαλέξουμε πάντα θα είμαστε με το πλευρό του λαού που δοκιμάζεται και θα συνεχίζει να δοκιμάζεται είτε από τον ρωσικό Ιμπεριαλισμό είτε από τον δυτικό Ιμπεριαλισμό.

Με τον Ουκρανικό Λαό ΝΑΙ, με τους νεοναζιστές του Αζόφ ΟΧΙ!

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κρίνει πως είναι «ώρα» για ουσιαστικές συνομιλίες με τη Ρωσία