Σοβαρό πρόβλημα στο Ιπποκράτειο: «Παίζεται» η αυριανή εφημερία – Υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων

Οι διευθυντές των Χειρουργικών Κλινικών ζητούν να αναλάβουν άλλα νοσοκομεία τα χειρουργικά περιστατικά της αυριανής εφημερίας

Στον «αέρα» βρίσκεται η τελευταία γενική εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για τον Ιούλιο, καθώς οι διευθυντές των Χειρουργικών Κλινικών έχουν παραδώσει τα «κλειδιά» των δομών στη διοίκηση του νοσοκομείου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Το υγειονομικό προσωπικό του συγκεκριμένου νοσοκομείου έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για τις κενές θέσεις αναισθησιολόγων που υπάρχουν, αφού στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχαν κάνει αναφορά στις επισφαλείς συνθήκες λόγω αυτών των ελλείψεων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, γίνονται αναβολές χειρουργείων και χημειοθεραπειών, για το λόγο ότι δε γίνονται οι βιοψίες. ενώ έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις σε διαγνώσεις σοβαρών παθήσεων τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους. Όπως αναφέρουν, από τη Λάρισα και πάνω οι αναισθησιολόγοι που μπορούν να δώσουν αναισθησία σε νεογνά ημερών ή εβδομάδων για πολύ σοβαρές επεμβάσεις είναι μόλις δύο, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης κανενός.

Υπάρχουν (συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή) μόνο 3 αναισθησιολόγοι εξειδικευμένοι στη χορήγηση αναισθησίας για μεταμοσχεύσεις ήπατος, καλύπτοντας σε πανελλήνιο επίπεδο 23 ημέρες το μήνα, ενώ τα νοσοκομεία της Αθήνας μόνο 7 ημέρες.

Οι διευθυντές των Χειρουργικών Κλινικών έστειλαν επιστολή στη διοίκηση του νοσοκομείου, και έκαναν αναφορά στην πρόσφατη ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος λόγω του ότι δεν υπάρχει αναισθησιολόγος.

Η αυριανή γενική εφημερία δε μπορεί να γίνει με ασφάλεια όπως αναφέρουν λόγω του ότι υπάρχουν κενές θέσεις αναισθησιολόγων. Όσον αφορά τα χειρουργικά περιστατικά της αυριανής εφημερίας, θέλουν να καλυφθούν από άλλα νοσοκομεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων για το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την πλήρωσή τους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε εγρήγορση καλεί την αστυνομία ο εισαγγελέας για την αποτροπή πυρκαγιών από εμπρησμούς