Στ. Κυριακίδου: «Νομοθετική πρόταση για την έλλειψη φαρμάκων»

Μεγάλο είναι το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων, με τους Έλληνες φαρμακοποιούς, αλλά και τους ασθενείς να βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο -περίπου- στα… κάγκελα, καθώς το εν λόγω ζήτημα ακόμα δεν έχει εξαλειφθεί.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα μίλησε η επίτροπς Υγείας της Κομισιόν, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία έκανε λόγο για έξι στόχους. Η Ελληνίδα επίτροπος παρευρέθηκε σε εκδήλωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Αυστρίας στις Βρυξέλλες και ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρέπει «να διασφαλιστεί ότι όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν πρόσβαση τόσο στα καινοτόμα όσο και στα καθιερωμένα φάρμακα όταν τα χρειάζονται, όπου κι αν ζουν».

Στόχος της Κομισιόν είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των προμηθειών, αλλά και το ότι η φαρμακοβιομηχανία της ΕΕ θα μπορεί να καινοτομήσει, παραμένοντας ανταγωνιστική παγκοσμίως. Στόχο αποτελεί και η παραγωγή περιβαλλοντικά βιώσιμων φαρμάκων, αλλά και αντίστοιχων που να καταπολεμούν τη μικροβιακή αντοχή.

Από εκεί και πέρα, η Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε στο περιβάλλον που θα πρέπει να διαμορφωθεί, το οποίο θα δίνει χώρο για επενδύσεις με απλοποιημένες και ταχύτερες διαδικασίες άδειας χορήγησης κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Σταύρος Σβήγκος: Παρουσιαστής σε νέα εκπομπή στον ΑΝΤ1

Loading