Στα δικαστήρια έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εννέα μήνες μετά την προφυλάκιση της, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Η Ρούλα Πισπιρίγου έφτασε στα δικαστήρια γύρω στις 8 το πρωί καθώς είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για τον φόνο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

propoli

Η Ρούλα Πισπιρίγκου – μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγους μήνες – κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται πως το παιδί έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη. Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εννέα μήνες μετά την προφυλάκιση της, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο, αναμένεται να υποβληθεί αίτημα αναβολής της δίκης λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει αυτό το διάστημα ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας. Η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει πάντως, όποτε και να συμβεί αυτό, αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου την προσεχή Τετάρτη θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση, που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Δείτε επίσης: Η ακρίβεια οδηγεί τους Έλληνες στα οδοντιατρεία των Σκοπίων – Τιμές που ξεκινούν από 20 ευρώ

Loading