Σταματούν οι μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Νίκαιας λόγω έλλειψης προσωπικού (vid)

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει από την άνοιξη του 2021

Κλειστές θα είναι οι πόρτες του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Από πέρυσι την άνοιξη οι γιατροί του τμήματος είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο τμήμα και μίλησε και για τις συνέπειες που θα φέρει το κλείσιμο του τμήματος.

«Ήξεραν ότι επίκεινται τρεις συνταξιοδοτήσεις γιατρών από το τμήμα αξονικού και μαγνητικού τομογράφου εντός του 2021 και ότι επίκειτο άλλη μία συνταξιοδότηση εντός του 2022, εν τω μεταξύ και άλλης μίας συναδέλφου που βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, η οποία έχει μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες για λόγους υγείας», δήλωσε στο MEGA.

Επομένως, από τους 10 γιατρούς που στελεχώνουν το τμήμα θα έμεναν πέντε.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, έγινε πρόσληψη γιατρού στο νοσοκομείο με παλιά προκήρυξη, ωστόσο δεν προκηρύχθηκαν οι δύο θέσεις που ζητούσαν επίμονα οι γιατροί του τμήματος, με αποτέλεσμα το τμήμα να κινδυνεύει με υπολειτουργία.

«Όχι, απλά θα υπάρχει δυσλειτουργία, ήδη έχουν ανασταλεί τα ραντεβού των εξωτερικών ασθενών για αξονική τομογραφία εδώ και δύο μήνες. Πρόκειται για 500 εξετάσεις εξωτερικών ασθενών το μήνα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, εάν δεν δοθεί λύση, αναγκαστικά θα σταματήσουν τα ραντεβού των εξωτερικών ασθενών και του μαγνητικού τομογράφου, που είναι περίπου 300 το μήνα».

«Ένας πληθυσμός που έχει μόνο ΑΜΚΑ και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ και που μπορεί να κάνει αυτές τις εξετάσεις μόνο σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί», τόνισε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο δεύτερος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος υπάρχει χάρη σε ιδιωτική δωρεά, ωστόσο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω του ότι δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 122.230 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου – 355 θάνατοι