Στη φυλακή οι έξι κατηγορούμενοι για τη «Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης»
EUROKINISSI

Στη φυλακή οι έξι κατηγορούμενοι για τη «Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν , μετά τις απολογίες τους , και οι έξι κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται  να σχετίζονται με  την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης».

Οι κατηγορούμενοι  οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης προκειμένου να δώσουν  εξηγήσεις για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων που σύμφωνα με την κατηγορία σχετίζονται με τουλάχιστον πέντε «χτυπήματα» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. 

Μεταξύ των κατηγορουμένων, βρίσκονται και δυο εν ενέργεια στρατιωτικοί με την ειδικότητα του Πυροτεχνουργού. Σύμφωνα με τις αρχές, μάλιστα,  dna του ενός, εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους τέσσερις από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών που τους αποδίδονται. Ο κατηγορούμενος πυροτεχνουργός της Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής ενώ ένας 36χρονος αποδέχτηκε μόνο μια επιμέρους πράξη. 

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος φέρεται να αποδέχθηκε  ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος, ωστόσο, όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται. Η νεαρή κατηγορούμενη στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στον τόπο της επίθεσης στα Πετράλωνα, αλλά  επέμεινε πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενοι και τέσσερις έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που κινούσε τα νήματα και έδινε παραγγελίες για ενέργειες στους συνεργούς του που δρούσαν εκτός φυλακής.

Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων , Νίκος Αλετράς σε δήλωση του σημείωσε ότι  «είναι άξιο αναφοράς το γεγονός, ότι όλες οι υπό διερεύνηση πράξεις είναι σε παρελθοντικό χρόνο και έχουν προκύψει από την συνδυαστική επισκόπηση και σύνδεση αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν έξι περιπτώσεις αποδιδόμενων κακουργημάτων κατά την ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη και αντίστοιχα έξι πλημμεληματικών  κατηγοριών». Ο συνήγορος , μεταξύ άλλων , τόνισε την «επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αυτοτέλεια και φυσικά όχι, την συνήθη αντίθετη διωκτική  πρακτική των in rem διώξεων στα πλαίσια του διωκτικού μανδύα του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων , που καταλήγει στο νομικά παράδοξο αποτέλεσμα, του να απολογούνται το σύνολο των κατηγορουμένων  ακόμα και για πράξεις που δεν σχετίζονται αυτουργικά». Τέλος ο κ. Αλετράς αναφερόμενος στον εντολέα του που πήρε το δρόμο για τη φυλακή υπογράμμισε πως αυτό έγινε «στα πλαίσια μιας ολιστικής αντιμετώπισης, παρά το γεγονός ότι δικογραφικά δεν υπήρχε απολύτως κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε καμία κακουργηματική πράξη».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Λιμενικοί διέσωσαν 23χρονο που έπεσε στον Θερμαϊκό

Loading

Play