(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο Χιλιομόδι Κορινθίας το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά

Οικογένεια και φίλοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό

Στην γενέτειρά της, το Χιλιομόδι Κορινθίας, έγινε σήμερα η κηδεία της μεγάλης ηθοποιού, Ειρήνης Παππά, που έφυγε από την ζωή την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών.

«Ήταν επιθυμία της να ταφεί στο Χιλιομόδι» είχε αναφέρει ο ανιψιός της Ειρήνης Παππά, ο γνωστός σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης.

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, συγγενείς, φίλοι και συμπατριώτες της καθώς και άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Ελληνίδα με την διεθνή αναγνώριση, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να ψέλνει το «Υπερμάχω στρατηγώ», τον ύμνο που είχε ψάλλει η Ειρήνη Παπά μέσα στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το «Ω γλυκύ μου έαρ»: «Υμνον τη ταφή σου προσφέρουσι, Ειρήνη».

Παρόντες στην κηδεία ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πολύ καλός της φίλος Ηλίας Ψινάκης, τα ανίψια της, ανάμεσά τους ο Μανούσος Μανουσάκης και ο ηθοποιός Αίαντας Μανθόπουλος και ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Λιάνης.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Ειρήνη Παππά γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι ως Ειρήνη Λελέκου και εκεί πέρασε τα τελευταία της χρόνια, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η οικογένειά της έχει παρακαλέσει αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Κρήτη: Τον μαχαίρωσε για μία γυναίκα – Ο δράστης αναζητείται

Loading