Στο Περιστέρι ψήθηκε η μεγαλύτερη βασιλόπιτα
INTIME

Στο Περιστέρι ψήθηκε η μεγαλύτερη βασιλόπιτα

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, με περισσότερα από 35.000 κομμάτια και 200 φλουριά που αντιστοιχούν σε δώρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι». Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους 5 τόνους βάρος, κόπηκε το απόγευμα από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και διανεμήθηκε στους πολίτες που παρευρέθησαν από το Περιστέρι και όλη την Αττική.
Για τη δημιουργία της εργάσθηκαν έμπειροι αρτοποιοί και 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς).

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας είναι 1.950 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής, 900 κιλά μαργαρίνη λευκή, 670 κιλά ζάχαρη, 630 κιλά γιαούρτι, 210 κιλά άχνη, 90 κιλά/μπέικιν πάουντερ, 730 αυγά, 980 πορτοκάλια, 65 κιλά ηλιέλαιο, 93 κιλά κονιάκ, 2,5 κουτιά βανίλια.

Loading

Play