Στο τελικό στάδιο οι υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών

Στην τελική ευθεία μπαίνουν δύο υποθέσεις περί ευθύνης υπουργών – Η υπόθεση της Novartis και η υπόθεση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Ειδικότερα, οι δύο δικαστικές έρευνες περί ευθύνης υπουργών, που διενεργούνται από τις ανακρίτριες του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, περνάνε στο στάδιο που απολογούνται οι κατηγορούμενοι.

Αναλυτικότερα, η Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στην οποία έχει ανατεθεί η υπόθεση της Novartis και η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η οποία χειρίζεται την «υπόθεση Παππά», αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εξέτασης των μαρτύρων εισήλθαν στο επόμενο και καθοριστικό στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κλήσης προς απολογία για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην έρευνα που αφορά την υπόθεση της Novartis, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, έχουν κληθεί σε απολογία, μεθαύριο Τετάρτη, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως είναι αναμενόμενο, τόσο ο κ. Φιλιππάκης όσο και ο κ. Βαξεβάνης θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες από πρόσωπα της Εισαγγελίας Διαφθοράς και ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την κλήση προς απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη έχει καλέσει σε απολογία τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας θα προσέλθει να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2022 και θα ακολουθήσει ο Νίκος Παππάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Εκδικητικότητα Μητσοτάκη η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για την υπόθεση Novartis»

 

Loading