Στους τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση η αναμνηστική – Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα (vid)

Το χρονικό διάστημα για την τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες

Τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση θα γίνεται η αναμνηστική σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή του ενημέρωση για την εμβολιαστική εκστρατεία κατά της πανδημίας.

Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά».

Η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις για τους 18 και άνω. 

Εάν κάποιος έχει νοσήσει, η τρίτη δόση θα γίνει μετά το πέρας τριών μηνών από τη μέρα που διαγνώστηκε. Αντίθετα, όσον αφορά την J&J το διάστημα που πρέπει να περάσει για την αναμνηστική δόση είναι δύο μήνες και όχι τρεις, ενώ η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους.

Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτήν την Κυριακή. Τη Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις.

Τον μήνα που διανύουμε, ενδέχεται να γίνουν πάνω από 3.000.000 εμβολιασμοί. Έτσι λοιπόν, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση.

Από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το πρωί οι δικαιούχοι θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους, ενώ ο αριθμός των πολιτών που θα πρέπει να κάνουν τώρα την τρίτη δόση φτάνει τα 2.000.000 όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Δείτε επίσης: Μόσιαλος: «Οι περισσότεροι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι» (pic & vid)