Στροφή στα καυσόξυλα και τα πέλετ λόγω ενεργειακής κρίσης – “Στο κόκκινο” οι παραγγελίες (vid & pics)

“Φωτιά” έχουν πάρει τα πριόνια στην εταιρεία εμπορίας καυσόξυλων του Θανάση Νικολούδη στη Θέρμη καθώς το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα για παραγγελίες. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για τη θέρμανσή τους λόγω της αύξησης στην τιμή της ενέργειας και στο πετρέλαιο.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Ο δύσκολος χειμώνας που φέρνει η ενεργειακή κρίση οδηγεί τους καταναλωτές στις πλέον δημοφιλείς λύσεις για τη θέρμανσή τους δηλαδή τα καυσόξυλα και τα πέλετ. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμπορίας καυσόξυλων κ. Θ. Νικολούδης «πέρυσι πωλούνταν 65-75 ευρώ το χωρικό και κυβικό μέτρο (χυδιν) ενώ φέτος 110- 150 ευρώ».

Η μεγάλη άνοδος στις τιμές σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη οφείλεται: «κατά κύριο λόγο στην αύξηση του κόστους παραγωγής καθώς και στη μεγάλη ζήτηση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κόσμος κάνει μεγαλύτερες παραγγελίες λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί».

Μεγάλο ρόλο στην έλλειψη καυσόξυλων παίζει και το γεγονός ότι: «η Βουλγαρία φέτος δεν πούλησε ξυλεία στους Έλληνες εμπόρους καυσόξυλων με αποτέλεσμα ο κόσμος να στραφεί στο ελληνικό καυσόξυλο το οποίο δεν επαρκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις ανέφερε ότι: «οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις καυσόξυλων είναι μεγάλες λόγω φόρτου εργασίας και φτάνουν έως και τρεις μήνες». Για την επιβολή πλαφόν σε καυσόξυλα και πέλετ που προανήγγειλε η κυβέρνηση ο κ. Νικολούδης είπε: «το πλαφόν έπρεπε να μπει νωρίτερα και όχι αφού κλείστηκαν τα ξύλα και αποδόθηκε ο ΦΠΑ» ενώ η συμβουλή του προς τους καταναλωτές είναι «να εμπιστευτούν τους εμπόρους που εμπιστεύονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια» κατέληξε.

Δείτε επίσης: Fuel Pass 2: Πότε λήγει η ψηφιακή κάρτα