Συγχαρητήρια του Πρέσβη της Παλαιστίνης στο ΚΚΕ για την Λαϊκή Συσπείρωση

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορχόμ, έστειλε ένα γράμμα συγχαρητηρίων στον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και στην ίδια την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Η επιστολή στάλθηκε για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που οδήγησε στην εκλογή κομμουνιστών δημάρχων. Στο γράμμα του εξέφρασε επίσης τις ευγνωμοσύνες του για τη σταθερή υποστήριξη που παρείχε το ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό.

propoli

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Κουτσούμπα, Γενικέ Γραμματέα,

Αγαπητά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τη μεγάλη επιτυχία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην εκλογική μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την ανάδειξη των δημάρχων που πρόσκεινται στις τάξεις του Κόμματός σας στις πόλεις της Πάτρας, του Τυρνάβου, της Ικαρίας, στους δήμους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

Ο τοίχος της Καισαριανής έχει νωπό το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα, όπως ακριβώς και οι ψυχές αθώων Παλαιστίνιων που χάνουν την πατρίδα τους.

Αυτή η νίκη αποτελεί τη λαϊκή επιβράβευση για την επιμονή και τους αγώνες σας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Θέλω παράλληλα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, εκ μέρους του Παλαιστινιακού λαού και εμού προσωπικά, για τη σταθερή και ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους υποστήριξή σας στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων για μια Ανεξάρτητη και Δημοκρατική Πατρίδα. Η στήριξη αυτή στο πρόσωπο του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αρχών και της ιδεολογικής ταυτότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο τούτη τη σκοτεινή ώρα, που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται.

Μετά τιμής,

Yussef Dorkhom

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης: Βόλος: Συνελήφθη ο Παναγιώτης Λιαδέλης μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ

Loading