(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα – Φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια

Οι πυροσβέστες είχαν πανό για ένα συνάδελφό τους ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τρένο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από εποχικούς πυροσβέστες του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος. Οι εποχικοί πυροσβέστες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την σταδιακή απορρόφηση όλων των εποχικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξαρτήτου ηλικίας με λίστα επιλαχόντων, τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και ίση ιατρική κάλυψη με το υπόλοιπο προσωπικό του Π.Σ. κατά την περίοδο εργασίας.

propoli

Οι πυροσβέστες φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

«Πάρε με όταν φτάσεις. Καλό ταξίδι Νικήτα- 28.2.23», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι το οποίο αναφερόταν στο συνάδελφό τους υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών Νικήτα Καραθεοδώρου.

«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και με σεβασμό προς όλους θα διεκδικήσουμε και θα αναφέρουμε τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε μέσα ατομικής προστασίας με προβλεπόμενες προδιαγραφές, ίση ιατρική κάλυψη κατά την περίοδο που εργαζόμαστε στο Πυροσβεστικό Σώμα και διεκδικούμε σε ενδεχόμενη προκήρυξη να μην μείνουμε εκτός λόγω ορίων ηλικίας, δηλαδή να μας θεωρούν κατάλληλους και με τα μπεζ και με τα μπλε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος, Στέφανος Γκατζιούρας.

Έπειτα οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Τέμπη: Η ανάρτηση της Μποφίλιου για τη μη ακύρωση των εμφανίσεών της

Loading