Συγκλονίζει η εικόνα με τους «ήρωες» στο Λουτράκι – Εξουθενωμένοι πυροσβέστες ξαποσταίνουν στο πεζοδρόμιο

Συγκλόνισε η εικόνα με τους εξουθενωμένους πυροσβέστες

Οι πυροσβέστες επιχειρούν ακατάπαυστα, ενώ η «μάχη» με τις φλόγες συνεχίστηκε από πεζοπόρα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας επιχείρησαν ξανά με το πρώτο φως σήμερα το πρωί.

propoli

Η συγκλονιστική εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι


Ο φακός του Γιάννη Ψωμά, από το πρακτορείο φωτογραφιών Intimenews, «έπιασε» μια συγκλονιστική στιγμή που αποτυπώνει την κούραση και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να κατασβήσουν τα ενεργά μέτωπα.

Δύο πυροσβέστες ντυμένοι με τις ειδικές στολές τους, φορώντας κράνη, κάθονται σε πεζοδρόμιο, έξω από μια κατοικία προκειμένου να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν ριχθούν ξανά στη μάχη. Από τη στάση του σώματός τους γίνεται εύκολα αντιληπτή η εξουθένωσή τους. Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι…

Η εικόνα της φωτιάς στο Λουτράκι
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τη φωτιά στο Λουτράκι, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές

Δείτε επίσης: Φωτιές: Αναζωπύρωση στο Λουτράκι – Καλύτερη η κατάσταση στη Σαρωνίδα

Loading