Συγκρούστηκαν δύο σκάφη στη Λακωνία

Το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση.

Από τη σύγκρουση των σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας, κοντά στο Ακρωτήριο Μαλέα. δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Δύο σκάφη συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας, κοντά στο Ακρωτήριο Μαλέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, στην οποία υπογραμμίζεται ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασιάς ενημερώθηκαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, από τον ημεδαπό χειριστή και μοναδικό επιβαίνων του ταχύπλοου σκάφους «ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΑΝΤΩ» ότι συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο σκάφος «SCHNELLWIENIX» σημαίας Γερμανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1 ναυτικό μίλι νότια Ακρωτηρίου Μαλέα.

Στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές.

Τα δύο σκάφη κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία των περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του «SCHNELLWIENIX» ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δείτε επίσης: Υπόθεση Αρχιμανδρίτη: «Αν είχε ακουμπήσει το παιδί μου θα ήμουν εγώ στη θέση του τώρα, να δικάζομαι», λέει η μητέρα του 12χρονου

Loading