Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου και δημοτικού αστυνομικού για διακίνηση ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού κι ενός δημοτικού αστυνομικού του Δήμου Αθηναίων προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τις έρευνες σε οικίες, αποθήκη και αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 224 φαρμακευτικά δισκία, 14,38 γραμμάρια ουσίας (προφανώς ηρωίνης), 42,6 γραμ. πιθανόν ινδικής κάνναβης, 3 γραμ. ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συσκευασία με 2 σπόρους (προφανώς κάνναβης), ασύρματος φορητός πομποδέκτης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2 πτυσσόμενες ράβδοι, ξύλινη συσκευασία με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν ινδικής κάνναβης), καθώς και μεταλλικό σπαστήρι, πιθανότατα για επεξεργασία ναρκωτικής ουσίας.

propoli

Οι συλλήψεις προέκυψαν ύστερα από έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας για την εξακρίβωση καταγγελιών για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ παράλληλα διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον σωφρονιστικό υπάλληλο.

Δείτε επίσης: Τροχαία: Πάνω από 6.500 κλήσεις για ταχύτητα και αλκοόλ