Συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την τραγωδία των Τεμπών

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και της εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

propoli

Νωρίτερα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη του για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. «Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμφώνησε τη ματαίωση του καθιερωμένου γεύματος που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την 5η Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του εθνικού πένθους, ο Μακαριώτατος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του για αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, και για μεθαύριο, Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Συλλυπητήρια από το τουρκικό ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Loading