Συμμαχία ΑΠΕ-ΜΠΕ και UfM για το περιβάλλον

Συμμαχία ΑΠΕ-ΜΠΕ και UfM για το περιβάλλον

Την ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με την Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM), συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης με τον γενικό γραμματέα του UfM Νάσσερ Καμέλ.

Στη συμμαχία των δύο Οργανισμών στο επίκεντρο τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς η Μεσόγειος είναι η κατοικημένη περιοχή που πλήττεται περισσότερο από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως τόνισαν στη συνάντηση: «Οι προκλήσεις είναι κοινές. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και το μέλλον όλων μας είναι αναγκαία. H συμφωνία των Παρισίων και οι SDG’s μας δείχνουν τον δρόμο για συνεργασίες και δράση».

Ο κ. Περδικάρης διαβεβαίωσε τον γενικό γραμματέα του UfM ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη μετά – CoVid19 εποχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα και θεματολογία που αφορούν το Ευρωπαϊκό Green Deal, την Πράσινη Μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της φύσης και την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που προκύπτουν και από την κλιματική αλλαγή.

Ενώ, τον ενημέρωσε για τις προοπτικές που ανοίγονται για ενίσχυση της ενημέρωσης του κοινού μέσα από συνεργασίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στόχος μας είναι η ενίσχυση των θεσμικών συνεργασιών για εμπλουτισμό του περιεχομένου για δυναμική αναβάθμιση του πρακτορείου με ταυτόχρονη έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με την πολιτεία για άμεση αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απ΄ την πλευρά του ο κ. Νάσσερ χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» τη συνεργασία του UfM με τα Πρακτορεία της Μεσογείου και ειδικά με το ΑΠΕ-ΜΠΕ καθώς όπως είπε, η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου μας και συνδέει γεωγραφικά και πολιτισμικά όλα τα κράτη της περιοχής.

«Η πανδημία καθυστέρησε τις εξελίξεις. Αλλά τώρα η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες της με δυναμικό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδικάρης ενώ ο κ. Κάμελ διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη για επίτευξη των κοινών στόχων. Η διακρατική οργάνωση «Ένωση για τη Μεσόγειο» αποτελείται από 43 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων το σύνολο των κρατών της ΕΕ, αλλά και χώρες της Β. Αφρικής, της Δ. Ασίας και της Ν. Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Ελλάδα: Τελωνείο με… ωράριο – Κόσμος κοιμάται στα αυτοκίνητα του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading