Συναγερμός από ΠΟΕΔΗΝ: 60 παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό

Μεγάλη αύξηση στη νοσηλεία παιδιών έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο politic.gr.

“Tρόμαξα με την νοσηλεία παιδιών με κορονοϊό στις παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, ειναι περισσοτερη απο ποτέ απο την αρχή της πανδημίας” δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας σύσταση σε γονείς και παιδιά για την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, νοσηλεύονται με κορονοϊό:

-32 παιδιά στις 59 διαθέσιμες κλίνες του Νοσοκομείου “Αγία Σοφία”.
-8 παιδιά στις 20 διαθέσιμες κλίνες του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”
-13 παιδιά στις 30 διαθέσιμες κλίνες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
-7 παιδιά στις 8 διαθέσιμες κλίνες του Καραμάνδειου Nοσοκομείου

Όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος, ο συνολικός αριθμός των 60 παιδιών με κορονοϊό στα παιδιατρικά νοσοοκομεία, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από ότι την περίοδο του χειμώνα, όπου ήταν ανοιχτά και τα σχολεία.

Για παράδειγμα, στις 29/1 νοσηλευόνταν 22 παιδιά στο νοσοκομείο “Αγίας Σοφίας”, 6 στο νοσοκομείο “Αγλαϊα Κυριακού”. Στις 12/2 νοσηλευόνταν συνολικά 38 παιδιά, στις 26/1 νοσηλευόνταν συνολικά 9 παιδιά, στις 13/1 νοσηλευόνταν συνολικά 35 παιδιά.

Σύμφωνα με τον Γιαννάκο, την ίδια ώρα μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά στις παιδιατρικές κλίνες των νοσοκομείων “για παράδειγμα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται σήμερα 4 παιδιά ενώ είχαν μηδενισθεί οι νοσηλείες”, όπως αναφέρει.

Δείτε επίσης: Άγιος Γιάννης Κορινθίας: Φωτιά ανάμεσα σε Άργος και Σοφικό