Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση και τη στήριξη της οικογένειας.
Το πλέγμα πολιτικών που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, καθώς και οι δράσεις που πρέπει να υιοθετηθούν, προκειμένου να μπει ένα φρένο στη μείωση του πληθυσμού της χώρας, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, με εμπειρογνώμονες, μέλη της ομάδας έργου που έχει δημιουργηθεί για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Διονύσης Μπαλούρδος, ο καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης, η καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Αλεξάνδρα Τραγάκη, η εκπρόσωπος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Ζαφείρα Καστρινάκη και η διευθύντρια του γραφείου της υφυπουργού και συντονίστρια της ομάδας έργου, Ευγενία Τζώρτζη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση και τη στήριξη της οικογένειας.
«Χαράσσουμε, για πρώτη φορά, μια συνολική, συγκροτημένη, εθνική δημογραφική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη μας το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό. Δρομολογούμε μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη συμφιλίωση προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζουμε τη γυναικεία εργασία και, παράλληλα, προχωράμε στη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης, ακολουθώντας επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα και συμπλήρωσε:
«Εμείς συζητάμε και ακούμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ειδικών, προκειμένου να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια, προτάσσοντας την ενίσχυση των νέων, των παιδιών και της οικογένειας, της ενεργού γήρανσης και της διαγενεακής αλληλεγγύης, αλλά και της στήριξης των μεγαλύτερων σε ηλικία, εξασφαλίζοντας την υγιή και ενεργό γήρανση. Προκειμένου να δούμε την αλλαγή, πρέπει να την αναγνωρίσουμε και να την κατανοήσουμε. Είμαστε εδώ, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους, για κάθε ηλικία».
Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Φανερή η προσπάθεια Μητσοτάκη να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015