Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον διοικητή των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, General Jeffrey L. Harrigian.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επικεντρώνεται στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, όπως και στις επιπτώσεις τους σε ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ακόμα βρέθηκε ο καταλυτικός ρόλος που διαδραματίζουν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης, ενώ μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες, μέσα από ένα ευρύτερο πλέγμα συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και συνεργασιών, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Την Τρίτη 20/4 ο Κωνσταντίνος Φλώρος και ο General Jeffrey L. Harrigian παρακολούθησαν δια ζώσης την αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 21», ενώ στη συνομιλία τους τονίστηκαν η μεγάλη φετινή συμμετοχή, όπως και τα απαιτητικά και ρεαλιστικά αντικείμενα που κατατάσσουν την άσκηση ανάμεσα στις πλέον ανταγωνιστικές εκπαιδεύσεις της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Δείτε επίσης: Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις για Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Αιγαίο και Κρήτη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ