Συναυλία και απαγγελίες κειμένων σηματοδότησαν την εκδήλωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα

Συναυλία και απαγγελίες κειμένων σηματοδότησαν την εκδήλωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα

Με υπόκρουση τραγούδια γραμμένα για την τραγωδία στα Τέμπη και συνθήματα συμπαράστασης στους συγγενείς τους και στον αγώνα τους να αποδοθεί δικαιοσύνη, πολλές χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει απόψε στην πλατεία Συντάγματος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, κλαδικών συλλόγων, εργατικών κέντρων και άλλων ομοσπονδιών.

Την ώρα που στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση ενόψει της ψηφοφορίας επί της πρότασης δυσπιστίας, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση άρχισαν από νωρίς να συγκεντρώνονται γύρω από την κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης. Στους συγκεντρωμένους περιλαμβάνονται άνθρωποι κάθε ηλικίας, ηλικιωμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλησαν κι αυτοί να ενώσουν τη φωνή τους και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Η συγκέντρωση περιλαμβάνει και το αυτοσχέδιο «ηρώο» με τα ονόματα των 57 νεκρών, που ήταν στεφανωμένο με ανθοδέσμες.

Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση έχει ο σύλλογος των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, κλάδου του οποίου τις χρόνιες δυσλειτουργίες ανέδειξε το τραγικό δυστύχημα. Ακολούθησε συναυλία με τραγούδια και απαγγελία κειμένων, που επιμελήθηκαν τα συνδικάτα μουσικών και ηθοποιών. Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Καρτελιά, εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου του Παντείου Παν/μιου, προαναγγέλλοντας τη φοιτητική εκδήλωση στο Πάντειο και τη φοιτητική συναυλία στο Σύνταγμα για την επόμενη εβδομάδα.

Loading

Play