Συνεχίζουν να καίνε διάσπαρτες εστίες – Στο πλευρό των κατοίκων το ΚΚΕ

Συνεχίζει να καίει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιεράπετρα. Η εικόνα της φωτιάς είναι κάπως καλύτερη, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες σε δασική έκταση δυτικά του οικισμού Κουτσουρά.

Το καλοκαίρι δεν έχει καν ξεκινήσει (ακόμη δεν έχουμε μπει στη μέση της άνοιξης), και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την «ετοιμοπόλεμη» κρατική μηχανή έγιναν στάχτη. 

propoli

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας πυροσβέστης. Ένας ηλικιωμένος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Ο 74χρονος προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες. 

Στις πληγείσες περιοχές, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος που προχώρησε και σε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας ζητώντας να ενεργοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέσα πυρόσβεσης.

Από την πλευρά του ο Σίμος Συμεωνίδης, γραμματέας της ΤΟ Λασιθίου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σητείας, που βρέθηκε μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ στο σημείο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή, δήλωσε: «Από τη πρώτη στιγμή μέλη του ΚΚΕ της περιοχής βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η έλλειψη αντιπυρικής προστασίας με ευθύνη κυβέρνησης και τοπικών Αρχών. Έστω και τώρα απαιτούμε να αξιοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα πυροσβεστικά μέσα για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο άμεσα».

Δείτε επίσης:

Πηγή 902.gr

Loading